8.8.2021. Grad Krk – izložba najstarijeg sačuvanog hrvatskog automobila OAKLAND TRUE BLUE SIX iz 1925.

IZVANREDNA SJEDNICA SKUPŠTINE OLDTIMER KLUBA RIJEKA
11 lipnja, 2021
Na tragu novog života Oakland True Blue Six
13 kolovoza, 2021

8.8.2021. Grad Krk – izložba najstarijeg sačuvanog hrvatskog automobila OAKLAND TRUE BLUE SIX iz 1925.

IZLOŽBA U GRADU KRKU NAJSTARIJEG SAČUVANOG HRVATSKOG AUTOMOBILA „OAKLAND TRUE BLUE SIX  „ IZ 1925.g. U ORGANIZACIJI OLDTIMER KLUBA RIJEKA I TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA KRKA

Dana  08.08.2021.g. (nedjelja) u vremenu od 09 00 h do 13 00 h u organizaciji Oldtimer kluba Rijeka i Turističke zajednice Grada Krka   na prostoru rive u gradu Krku  biti će izložen najstariji, sačuvani, hrvatski automobil marke Oakland True Blue Six iz 1925.g. u vlasništvu gosp. Antona Presečkog.

Naime vlasnik vozila gosp. Antun Presečki će nakon premijerne izložbe „Prvi susret povijesnih vozila Ferdinand Budicki“, u Otočcu dan ranije, svoj automobil, potpuno obnovljen i restauriran izložiti  građanima i turistima otoka Krka kao i svim zainteresiranim ljubiteljima tehničke kulture. Nakon Krka automobil seli u Muzej Oldtimera Presečki u Krapini.

Radi se o automobilu pronađenom u garaži u Otočcu čiji je vlasnik apotekar Franjo Častek koji je ubijen u ratnom vihoru 1941.g. i za kojeg postoji kompletna dokumentacija u vidu prometne i vozačke dozvole. Automobil je prošao sve ratne strahote, kroz 20. stoljeće. Sačuvan je od svih ratnih stradavanja. Oakland True Blue Six iz 1925. s cabrio krovom i četvora vrata bio je udobna sportska limuzina koja je proizvedena u samo 33.500 primjeraka. Kupljen je od zagrebačkog trgovca automobilima Ferdinada Budickog davne 1928.g. Oakland svoj novi život započinje u restauracijskom odijelu Muzeja automobila Presečki u Krapini, a potpuno restauriranog i u voznom stanju svi zainteresirani moći će razgledati na Rivi u gradu Krku.