Fa-ri izložba starodobnih vozila, modela autića i sajam rabljenih dijelova, 19.11. – 20.11.2022.

Auto sajam-izložba u Padovi, 22.10.2022.
2 studenoga, 2022
Poziv na redovnu skupštinu Oldtimer Kluba Rijeka – 31.03.2023.
24 ožujka, 2023

Fa-ri izložba starodobnih vozila, modela autića i sajam rabljenih dijelova, 19.11. – 20.11.2022.

Oldtimer klub Rijeka proslavio je prošle godine 25.godina od svojeg osnutka te je uz tu obljetnicu po prvi puta napravio izložbu pod nazivom FA-RI, u prvom redu starodobnih vozila svojih članova (automobili i motocikli), te izložbenih panoa s tekstovima vezanih za pojedine modele i to na nas način.  Izložbu smo koncipirali na tako da smo vozila grupirali po desetljećima prošlog stoljeća počevši od 30-tih godina pa sev do 80-tih. Željeli smo na taj način provesti posjetitelje kroz jedan povijesni vremeplov koji je popraćen i kraćim tekstovima o događanjima tih godina u Rijeci i svijetu. Isto tako najznačajnije modele iz povijesti auto-moto svijeta koje imamo na izložbi kratko smo opisali s posebnom rubrikom „JESTE LI ZNALI“ u kojoj donosimo zanimljivosti koje baš nisu svima poznate.

Poseban osvrt dali smo na povijest auto moto sporta na Kvarneru i prisjećanja na legendarne utrke na Preluku.

Po prvi puta organizirali smo i prodajnu izložbu modela autića koja će sigurno biti zanimljiva najmlađim posjetiteljima, ali i starijim koji prate takva događanja, te se bave skupljanjem modela automobila. Neki će se sigurno na taj način prisjetit svojeg djetinjstva.

Sajam rabljenih dijelova za oldtimere posebno je zanimljiv svima koji se bave restauracijom starodobnih vozila i želja nam je da takav sajam izraste u nešto veliko, odnosno ono što naši članovi godinama posjećuju u susjednim nam državama Sloveniji, Italiji i Austriji, ali i zadnjih godina u Samoboru, Varaždinu i Karlovcu.

Sigurni smo da bi i stalan postav ovakve izložbe naših vozila privukla veliki broj posjetitelja i obogatila turističku ponudu grada kada bi za to imali jedan ovakav industrijski prostor. Ističemo da je Oldtimer klub Rijeka svih ovih 25 godina prisutan u ovom gradu s uspješnim djelovanjem u promicanju tehničke kulture, organiziranjem auto i moto oldtimer rallya, a ova izložba je prigoda da vlasnici izlože svoje ljubimce na kojima su utrošili sate i sate mukotrpnog rada da im vrate stari sjaj. Isto tako ističemo da članove Oldtimer kluba Rijeka karakterizira silni ponos na bogatu industrijsku povijest Rijeke kao i na bogatu auto-moto povijest od utrka na Preluku, Grobniku, Trsatu… Mnogi naši članovi imaju u vlasništvu veoma rijetka, vrijedna i zanimljiva vozila za koja često nemaju adekvatan prostor za čuvanje, a isto tako nisu dostupna za razgledavanje većem broju ljudi pa bi jedan prostor u vidu industrijske hale u bližem centru grada sigurno privukao posjetitelje da isti razgledaju Ova izložba povodom 25.godina Oldtimer kluba Rijeka nadamo se da je sigurno uvod u neku novu priču, priču o otvaranju muzeja Auto-moto sporta na Kvarneru, a gdje bi Oldtimer klub Rijeka sigurno imao što za izložit.

Pozivamo i druge zainteresirane za ovakav tip izložbe da nam se pridruže kako u organizaciji tako i sve posjetitelje  naše 1. Izložbe nazvane FAR-RI i nadamo se da ćemo svake godine organizirati nešto slično i možda još veće i u drugom proljetno-ljetnom terminu.

Vaš Oldtimer klub Rijeka


Galerija izložbe 2022.