Kal
December 2017
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

O Klubu

Udruga Oldtimer klub Rijeka osnovana je 1996. godine u cilju promicanja tehničke kulture na području grada Rijeke, Primorsko goranske županije i šire, na način da članovi sakupljaju, čuvaju, obnavljaju i prezentiraju oldtimer vozila, a članovi smo Hrvatskog oldtimer saveza (HROS) kao krovne organizacije, kao i Zajednice Tehničke kulture Rijeka. Klub danas broji preko 200 članova. Drago nam je da se sve više učlanjuju mlađi ljudi.

Oldtimer klub Rijeka krenuo je sa organizacijom dva natjecateljska susreta, koje naš klub organizira svake godine – to su auto i moto rally. Tokom 18. godina djelovanja polako smo kretali u organizaciju drugih susreta. Jedana od naših značajnih susreta je Primorski rally, te Jadranski rally, sve susreti za koje smo dobili najviše ocjene, kako od HROS-a, tako i od sudionika, gostiju i posjetitelja. Uz to naš klub organizira samostalne izložbe naših oldtimer vozila, sudjeluje svake godine na izložbama Zajednice tehničke kulture Rijeka, te posjete izložbama, sajmovima i manifestacijama vezanim uz oldtimer vozila i slično. Bez nas je teško zamisliti i maškare na Korzu i maškarani reli Pariz-Bakar u sklopu karnevalskih manifestacija svake godine, događanja na automotodromu Grobnik, Fiumanku, Dane tehničke kulture, manifestaciji proljeće na kotačima u gradu Krku, Eko akcije SCUBAFEST na Krku, suorganizatori smo Pomorske bitke u Gradu Krku, Margaretino leto va Bakru, kao i mnoge druge svečanosti u gradu Rijeci, prigradu i Primorsko-goranskoj županiji, zatim svečanosti u ostalim hrvatskim gradovima i županijama zajedno s kolegama i prijateljima iz ostalih oldtimer klubova. 2012.godine bili smo suorganizatori dijela Zajedničkog programa pod nazivom Umjetnost u pokretu, to je prvi zajednički hrvatsko – njemački program, u sklopu kojeg je Oldtimer klub organizirao Prvi hrvatsko-njemački Oldtimer rally Rijeka & Stuttgart 2012.

Pored svih ovih manifestacija u protekloj godini krenuli smo i s dvije nove manifestacije, a to su sudjelovanje Oldtimer kluba Rijeka na NOĆ MUZEJA, te   na manifestaciji PROLJEĆE NA DVA KOTAČA, te se nadamo da će i ovi događaji postati tradicionalni. U 2013. godini na poziv općine Matulji sudjelovali smo u manifestaciji ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Sudjelovanje naših članova na državnim natjecanjima (prvenstvo Republike Hrvatske za oldtimer vozila utvrđeno po HROS-u). proteklih godina bilo je izuzetno uspješno, tako je naš klub bio višestruki sveukupni ekipni pobjednik u natjecanju automobila i motocikala, a dosta naših članova su i pojedinačni prvaci u pojedinim klasama. U 2013. godini za prvenstvo Hrvatske Oldtimer klub osvojio je 3. mjesto u kategoriji oldtimer automobil i motocikala.

Oldtimer klub Rijeka za svoj rad dobio je i više nagrade, te bi izdvojili:

  • Godišnju nagradu Zajednice tehničke kulture Rijeka za 2012. godine
  • Povelju Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2012. godine.
  • Zlatnu plaketu Grada Rijeke za 2012. godinu